Střeva – náš druhý mozek. Až 90 % serotoninu, hormonu štěstí, vyrábí buňky ve střevech. Uvádí se, že až 80 – 90 % imunity sídlí ve střevech.

Pokud máme zdravá střeva, lépe se ubráníme patogenům a maximálně využíváme živiny z přijímané potravy. Kolonie přátelských bakterií zde žijí v harmonii s naším tělem. Stačí ale trvalý stres, nespokojenost, deprese, duševní prázdnota, průmyslově upravená strava, polotovary, kouření, alkohol, nezdravé okolní prostředí … a tato rovnováha se začne vychylovat.

A proto jsme se rozhodli vypěstovat a namnožit tibetskou kefírovou houbu. Jedná se o živý organismus, který dokáže z mléka vyrobit kefír. Naše houbičky jsou odkojené lahodným kozím mlékem v bio kvalitě.

Tibetská houba umí dodat tělu potřebná probiotika, která pomáhají trávení, podporují čištění těla a tím i orgánů. Všem doporučujeme ze začátku dávkovat opatrně. Postačí max. 1 decilitru kefíru denně a po každém týdnu znásobovat až na množství, které vám udělá dobře.

NIKDY nenabírejte houbičky kovovou lžící – opravdu se s kovem nekamarádí. Bude se jí líbit ve skle, případně plastu.

A jak na to?

  • Tibetskou houbičku vložte do sklenice s čerstvým mlékem, překryjte plátnem a nechte 24 hodin pracovat. Můžete vyzkoušet náš postup – 12 hodin při pokojové teplotě a 12 hodin v lednici
  • Zahlédnete-li vodu na dně (syrovátka) nebo malé hrudky (tvaroh) – nic se neděje. Naopak jde o důkaz správného fermentačního procesu.
  • Po 24 hodinách obsah promíchejte a přeceďte přes sítko.
  • Houbičky propláchněte ideálně odstátou vodou, vraťte do čisté sklenice, zalejte mlékem…. a těšte se na další lahodný domácí kefír.

Houbičky koupíte ve faremním obchůdku v Hážovicích 2070.

Přejeme kopu zdraví, veselou mysl a houbičkám ZDAR 🙂